Hvor mange norske selskaper lever i beste velgående etter 25 år? Eksakte tall* har vi ikke, men det er forsvinnende få. – Vi tok en risiko i 1994, men ved å være tro mot visjonen, holde fokus og prioritere bort det som ikke leder til målene, har vi skapt en lønnsom arbeidsplass som nå teller 80 ansatte. Det er vi stolte av!, sier Petter Tangen, gründer og CSO.  

CONCENT fyller 25 år denne sommeren og sammen med Hans Christian Solhaug og Thomas Johannessen har Tangen vært sentral i utviklingen av det vi i CONCENT kaller den “Skandinaviske modellen” for innfordring. Samfunnet er avhengig av velfungerende systemer for kredittadministrasjon, fra kreditt gis til pengene er på konto.

Under navnet SystemPartner Norge utviklet selskapet fra 1994 til 1997 butikkdatasystemer og etterhvert innfordringsprogramvaren Predator. Sparebanken Sogn og Fjordane ble selskapets første kunde innenfor området innfordring. Flere kunder kom til, og avtaler med store, norske og internasjonale selskaper gjorde at kompetansen innenfor virksomhetsområdene ble stor. Svært mange av disse er fortsatt kunder hos oss. Vi er regnet som spesialister innfor vårt domene og det medfører store forventinger fra våre kunder, samarbeidspartnere og myndigheter.

Selskapet byttet navn til CONCENT våren 2018.

CONCENT er markedsleder i Norden. I Norge har vi over 60% av inkassobyråene på kundelisten. På samme liste finner vi norske kommuner som representerer 2,7 millioner nordmenn.

Fremover mot våre “neste 25 år” vil vi være svært opptatt av å levere god kvalitet og service, for å ha så fornøyde kunder som overhodet mulig. Vi vil fortsette å videreutvikle både brukeropplevelsen og automatiserte, lønnsomme tjenester. Det vil komme mange nye løsninger og tjenester fra oss i fremtiden – enten det er helt forretningskritisk for din virksomhet eller bare en tilleggsløsning som gjør driften enklere.

– Vår ambisjon er å ytterligere forsterke vår posisjon som den ledende leverandøren av kunnskap i vårt segment, fra en faktura sendes til pengene er på konto, avslutter CEO Oddbjørn Bergem.

———–
* Internasjonal statistikk antyder at under 25% av bedrifter fortsatt eksisterer 25 år etter oppstart.