– Og så er pengene så lette å få inn! Kirsten Partapuoli har god nytte av motregningsløsningen, som nå gir innkrevingsavdelingen til Oslo kommune større muligheter til å få inn restansene på kravene som innfordres etter skattebetalingsloven – og en god mulighet for skyldnerne å betale sin gjeld.

Det er betydelige beløp avdelingen for Kommunal Inkasso får inn gjennom ordningen, som trer i kraft fra 2. mars. – Det kan godt hende at vi får mer nå som det skal motregnes oftere og automatisk, for vi får med mange flere saker til motregning. Det kan bli mye penger. Dette er lette gevinster og det er veldig greit at det er noen saker som løses veldig enkelt.

God stemning

Kirsten gir et eksempel på en enkel løsning på en kinkig og langtrukken sak: – Parkeringskrav som vi har holdt på med i årevis – plutselig så får de igjen på skatten og da får vi penger. Da blir det god stemning i lokalene i Nydalen ved Akerselva.

Ferskere data og færre tilbakebetalinger

Fordelene med det er jo at det blir mer oppdatert. At vi sender en fil nå i første omgang hver uke så vil vi slippe det som har vært problemet tidligere år – at vi tar ut en fil i mai og så blir den liggende inne – og så er det mange som betaler til oss samtidig som det blir motregnet. Så jeg tenker at det blir mindre tilbakebetalinger nå, avslutter hun.

Ny løsning for motregning med større sannsynlighet for gevinst

CONCENT har nå gått over til å moteregne automatisk mot tilgodebeløp for skatt, mva og enkelte særavgifter. Avstemming kjøres langt oftere og det vil gi bedre datakvalitet.

  • Ferskere data
  • Mindre jobb med tilbakebetaling
  • Kan gi lette gevinster

Vil du vite mer om løsningen? Ta kontakt her.