Tarjei Vedå Vangdal har drevet regnskapsbyrå i mer enn 20 år. For ti år siden tok han en smart, strategisk beslutning: å starte inkassobyrå. Vangdal Regnskap og Alt Inn Inkasso er nå to av flere av hans mange selskaper, og har avdelinger i Bergen og Oslo. Budskapet hans til regnskapsbyråene er klinkende klart: – Vi må utvide tjenestetilbudet hvis vi skal overleve som bransje!

Tarjei møter CONCENT i Bergen i det som må være varmerekord i Europa denne dagen. Inkassoselskapet bruker Predator fra CONCENT som verktøy i innkrevingen og har bygget på med teknologiske løsninger som både gjør det lettere for skyldnerne å betale, raskere å kommunisere med skyldnere, enklere for byråets kunder å holde oversikten og effektivt å sende over fordringer digitalt.  – Vi har kjøpt gode filintegrasjoner av CONCENT, forteller han.

Må utvide sitt område

– Regnskapsbransjen er den gøyeste bransjen å jobbe innenfor økonomifaget, siden vi holder på med så mye variert, sier osværingen. Men han mener bransjen må utvide sitt område til å inneholde en rekke flere tjenester for å overleve på sikt. Inkasso, rådgivning, markedsføring, analyse, finans, advokattjenester, netthandel, forsikring, HR og IT. Helst alt in-house for at det skal gå raskt og effektivt. Eventuelt å integrere tjenester med gode samarbeidspartnere. – Kundene gidder ikke løpe rundt og kjøpe tjenester, de vil ha alt på ett sted, mener han. – Selv har vi ansatt to digitale markedsførere som skal hjelpe våre kunder på et område der det er et stort behov, forteller han. – Inkasso, regnskap og markedsføring i tillegg til netthandel blir våre viktigste satsningsområder fremover.

Spennende utvikling for regnskapsbyråene

– Regnskapsbyråene må levere flere tjenester! Terje Vedå Vangdal på Bryggen i Bergen– Regnskapsbyrået kan på en måte bli sentralstasjon for business – hvis kunden blir hjulpet med alt på ett sted. Så jeg tror det blir spennende tider fremover, fordi vi har en utrolig mulighet nå pga it-utviklingen, fortsetter han. Et riktig skritt på veien vil i følge han være å ansette dyktige, unge medarbeidere, siden gjennomsnittsalderen i bransjen er høy. Han eksemplifiserer med å peke på iPhone’n sin. – Unge folk er vant til denne fantastiske telefonen som gjør alt. Jeg har ført regnskap både i DOS og (DOS) i Windows siden tidlig 90-tall, og synes vel egentlig ikke utviklingen av regnskapsprogramvare har gått så mye fremover siden den gangen.

Advarsel fra Vangdal

Til slutt kommer han med en advarsel om banebrytende og ”forstyrrende” teknologi som gjør at ingen bransjer er immune mot konkurranse: – Det settes rekord på rekord i Norge i dag og da gidder ikke folk endre på noe, men jeg tror det er livsfarlig. – Hvis ikke noen gjør noe så kommer Mr X fra utlandet og feier alle av banen. Se på Alibaba og Amazon, som tar enorme markedsandeler innen handel med sine alt-på-ett-sted-løsninger som er billige, sier han. Så løsningen kan også være samarbeid, gode it-løsninger eller at flere slår seg sammen. – Jeg tror at det som i så mange andre bransjer kommer en konsolidering i regnskapsbransjen, avslutter Tarjei Vedå Vangdal i Vangdal Regnskap og Alt Inn Inkasso.

________________

CONCENT (tidligere SystemPartner Norge) leverer programvare og alle tjenestene du trenger for å drive et effektivt, digitalt inkassobyrå – langs hele verdikjeden: Finans • Ordre • Faktura • Purring • Inkasso • Rettslig • Overvåkning. Med skalerbare løsninger, spesialløsninger for bransjer og de fleste integrasjoner som behøves, benytter ca 70 prosent av norske inkassoforetak CONCENTs programvare og tjenester.

Dette vil jeg vite mer om, kontakt meg!